Program 2019.


Program 2019.

 

SEZONA 2019.

Bili ste na koncertima u koncertnim dvoranama, na livadama, egzotičnim lokacijama i mislite da ste doživjeli najbolje? Mi smo uvjereni da niste dok ne doživite koncert na vrhu tvrđave sv. Mihovila, s nevjerojatnom akustikom i prekrasnim pogledom, uz zalazak sunca ili ispod čistog zvjezdanog neba.

Jeste li spremni?

 

Budite prvi koji će dobiti informacije i prijavite se na naš Newsletter.

 
 

20/6 KLAPA BONACA & gostiDalmacijo, slušaj ovo!

Klapa Bonaca će koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila, 20. lipnja, obilježiti četrdesetu godinu svog djelovanja. Večer puna emocija označit će vrhunac bogate karijere šibenskog ansambla, koji će i nakon ovog slavlja nastaviti u istom stilu nepresušne ljubavi prema glazbi.

Slavljeničkom koncertu pridružiti će se brojni gosti među kojima su Zorica Kondža, Tedi Spalato, pijanistica Gordana Pavić i Nera Gojanović. Dio koncertne večeri posvećen je voljenom prijatelju, Oliveru Dragojeviću, a upravo će njegov sastav Dupini instrumentalno pratiti cjelovečernji program. Šibenskoj publici klapa je pripremila još iznenađenja – o čemu se radi saznati će se u narednim mjesecima!

ULAZNICE:

 

22/6 ĐORĐE BALAŠEVIĆ - Kalendar mog djetinjstva - RASPRODANO!

Program izvedbe "Kalendar moga djetinstva" naziv je dobio prema Balaševićevom nedavno objavljenom romanu autentične forme. Riječima i glazbom, Đole će publiku provesti kroz intimne, dirljive i duhovite priče iz svog, i života njemu dragih ljudi. 

Uz klavirsku pratnju, Balašević je svoj nastup odlučio upotpuniti violinistom i tamburašima. Na Tvrđavi sv. Mihovila panonski mornar publiku će povesti na kazališno - glazbenu avanturu koja se ne propušta!

 

23/6 ĐORĐE BALAŠEVIĆ - Kalendar mog djetinjstva - RASPRODANO!

Drugi koncertni dan na kojem će Đole po drugi puta izvesti „Kalendar mog djetinjstva“ na najljepšoj pozornici Jadrana!

 

27/6 ŠIBENSKA NARODNA GLAZBA - Rock vol. 2

Prošlogodišnji uspješni slavljenički koncert Šibenske narodne glazbe na najljepšoj pozornici Jadrana slijedit će energični rokerski spektakl. Jedna od najdugovječnijih kulturnih institucija grada počastit će svoju vjernu, ali i novopečenu publiku, programom za pamćenje. Energični program nosi predznak rocka čijim će zvukom pedesetak članova orkestra pod majstorskom palicom maestra Damira Marušića ispuniti Tvrđavu sv. Mihovila!

Cjelovečernji repertoar sačinjavaju podjednako klasici i noviji hitovi. Glazbari će ih izvesti u svom poznatom, raskošnom zvuku za koji je zaslužan broj instrumenata kojima vješto vladaju ovi iskusni svirači. Publika će stoga imati priliku uživati u nesvakidašnjem, rokerskom izdanju orkestra, te izvedbama njihovih, uvijek zanimljivih, gostiju iznenađenja.

Šibenska narodna glazba: Rock vol. 2 na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

12 - 14/7 COMEDY FOTRESS FESTIVAL

Comedy Fortress Festival na Tvrđavi sv. Mihovila okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand up scene današnjice. Trodnevni međunarodni festival komedije po prvi puta se održava u Hrvatskoj, na najljepšoj pozornici Jadrana. Kroz tri dana Tvrđava sv. Mihovila biti će prva europska utvrdom smijeha, kreativnog duha i pozitivne energije!

U odabiru programa sudjeluje i ugledno kazalište komedije - Soho Theatre iz Londona koji je uz Aquarius Records, London Calling i Tvrđavu kulture Šibenik suorganizator festivala. 

ULAZNICE: comedyfortressfestival.com

 

19/7 TONY CETINSKI

Nakon dvije godine, miljenik publike Tony Cetinski vraća se na tvrđavu sv. Mihovila u sklopu svoje turneje #samoljubav. 

Gotovo trideset godina izvrsne karijere, obilježene bezbrojnim hitovima, Tony je savršeno pretvorio u koncertni program, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Savršeno balansirajući pjesmama, i odličnim humorom, zadovoljava sve glazbene apetite publike.

 

20/7 TONY CETINSKI

Druga večer u kojoj će šibenska publika uživati u presjeku Tonyjeve karijere duge gotovo trideset godina.

 

24/7 JACOB COLLIER

Dobitnik dvije nagrade Grammy, mladi britanski multi-instrumentalist šibenskoj će publici pokazati kako izgleda kada se u jednoj osobi objedini više glazbenih uloga. Naime, Iznimno talentirani Jacob svoje pjesme piše, aranžira, producira te ih inače samostalno izvodi pjevajući sve vokalne i svirajući sve instrumentalne dionice. Njegov glazbeni stil fuzija je različitih stilova i žanrova. Ono što ga razlikuje od ostalih je izvedba temeljena na improvizacijama i slaganjem netipičnih harmonija.

Lakoća prelaska s jednog instrumenta na drugi i pozitivna energija kojom osvaja publiku zaštitni su znak njegovih nastupa uživo. Ovoga se ljeta u to uvjerite sami!

ULAZNICE:

 

28/7 ZORAN PREDIN & Damir Kukuruzović Django GroupZoran pjeva Arsena

Zoran Predin će 28. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila, uz pratnju vrhunskih glazbenika Damira Kukuruzovića i Django Group, šibenskoj publici izvesti Arsenove pjesme u novim, gypsy swing aranžmanima. Pjesme su nastale u suradnji s producentom Brunom Urlićem i dio su nedavno objavljenog albuma Zoran pjeva Arsena. Ovaj je koncet jedinstvena glazbena posveta liku i djelu jednom od najvećih hrvatskih kantautora – ili, bolje rečeno, posveta prijateljstvu.

ULAZNICE:

 

7/8 BOŽO VREĆO

Umjetnik koji svoju umjetnost i živi; pisac, modni dizajner, ali prije i poslije svega jednostavno - Božo, vraća se na Tvrđavu sv. Mihovila, 7. kolovoza u sklopu koncertne sezone Više od glazbe! 

Božo je šibensku publiku već osvojio iskrenošću, prirodnošću, bogatstvom vokala i izvedbe na koncertu održanom prije dvije godine. Čini se da je ljubav obostrana, jer je upravo Tvrđavu sv. Mihovila Božo odabrao da bude dio njegove svjetske turneje koja uključuje datume u Australiji, Amsterdamu, Berlinu, Münchenu, Beču. Bez sumnje je da će i njegov ovogodišnji nastup biti upamćen, jer je spoj misticizma i realizma njegove glazbe kao stvoren za toplu ljetnu večer unutar zidina tvrđave.

ULAZNICE: