EUROPSKI DAN TVRĐAVA


EUROPSKI DAN TVRĐAVA

 

Program: 

20/9/2018 TVRĐAVA BARONE 

Predstavljanje publikacije „Šibenik: Grad tvrđava“ u izdanju JUK Tvrđava kulture Šibenik (10:30 do 11.30 sati)

 

21/9/2018 TVRĐAVA SV. MIHOVILA

Međunarodna konferencija „Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele“ (9:00 do 15:00 sati)

Stručnjaci iz područja kulturnog menadžmenta, muzeologije i komunikologije predstavit će suvremene trendove u razvoju publike i najbolje prakse uključivanja spomeničke baštine u svakodnevni život lokalnih sredina. Nakon izlaganja sudionici i izlagači sudjelovat će u interaktivnoj panel raspravi.

Detaljan program pogledajte OVDJE.

Prijave za prisustvovanje konferenciji mogu se poslati na djurdja@tvrdjava-kulture.hr.

Cilj je konferencije potaknuti kreatore lokalnih, regionalnih i nacionalnih kulturnih politika i javnih institucija koje upravljaju baštinskim lokalitetima, na razvoj i prilagodbu vlastitih upravljačkih modela te na približavanje suvremenim konceptima i kulturnim praksama 21. stoljeća - koje naglasak stavljaju upravo na razvoj publike. 

Razvoj publike proteklih nekoliko godina je u fokusu interesa stručne javnosti, o čemu svjedoči i činjenica da je već prva konferencija u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik uspješno okupila izlagače iz Italije, Hrvatske i Slovenije - čime je događanje poprimilo međunarodni karakter. Namjera je Tvrđave kulture Šibenik u budućnosti nastaviti razvijati stručni i javni dijalog na nacionalnoj i međunarodnoj razini o razvoju kulturnih publika organizacijom sličnih javnih skupova, programa i projekata.

 

22/9/2018 TVRĐAVA BARONE I TVRĐAVA SV. MIHOVILA

Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone: Dan otvorenih vrata, slobodan ulaz od 9 do 20 sati.

Tvrđava sv. Mihovila: Otvorenje izložbe "Arhitekti obrane: Profili autora šibenskih utvrđenja 16. i 17. stoljeća“ 

Tvrđava Barone: Edukativni program za djecu: Radionice "Zaboravljeno oružije" i "Portret starog Šibenika" (od 10 do 12 sati)

Radionice su primjerene za uzrast od 6 do 12 godina, a broj sudionika je ograničen. Zainteresirani mogu svoje najmlađe prijaviti putem maila na ines@tvrdjava-kulture.hr.

 

Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik kao članica europske mreže utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija – European Federation of Fortified Sites (EFFORTS) podržala je i priključila se inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava organizacijom trodnevnog programa namijenjenog kako široj tako i stručnoj publici, koji će se na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone održati od 20. do 22. rujna 2018. godine.

Program je namijenjen kako stručnoj, tako i široj javnosti, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Plati svojom Mastercard® i Maestro® karticom na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava i ostvari popust od 10%!