Informacije


 

RADNO VRIJEME

ožujak / pon – ned: 10:00 - 18:00h
travanj - svibanjj / pon – ned: 09:00 - 20:00h
lipanj - kolovoz / pon - ned: 09:00 - 22:00h
rujan / pon – ned: 09:00 - 20:00h
listopad / pon - ned: 10:00 - 18:00
studeni - veljača / pon - ned: 09:00 - 16:00h (osim blagdana u prosincu i siječnju)

Zadnji ulaz: 30 minuta prije kraja radnog vremena

 

NAPOMENA:

Datumi prijelaza u drugo radno vrijeme mogu varirati. Preporučujemo provjeru radnog vremena u slučaju najava i rezervacija grupnih posjeta.

Na dane održavanja večernjih programa, Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za obilazak do 19 sati.

 

VAŽNE OBAVIJESTi!

Poštovani posjetitelji, unaprijed se ispričavamo se zbog vidljivih posljedica radova na redovnom održavanju tvrđave tijekom ožujka 2019., te se nadamo da oni neće umanjiti Vaš doživljaj posjeta. Trudimo se očuvati sve dijelove tvrđave te poboljšati iskustvo posjetitelja.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju!

 

Tvrđava Barone se u ponedjeljak, 18.3.2019. za dnevne posjete otvara u 13:30 sati.

 

 

CITY POINT šibenskih tvrđava, Don Krste Stošića 1 

Radno vrijeme:

pon - pet: 09:00 - 16:00h

sub: 09:00 - 14:00h

Dodatne informacije zatražite putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili pozivom na broj + 385 91 619 65 34.

 

 

CIJENE ULAZNICA 

 

Tvrđava sv. Mihovila

Tvrđava Barone

Objedinjena ulaznica (Combo)

Odrasli

60 HRK

40 HRK

70 HRK

Djeca (7-18 god.) / studenti

40 HRK

25 HRK

45 HRK

Obiteljska ulaznica

140 HRK

90 HRK

160 HRK

Objedinjena ulaznica za posjet tvrđavama sv. Mihovil i Barone vrijedi 7 dana od dana kupnje, jednokratno.

Slobodan ulaz: djeca do 7 godina starosti te članovi strukovnih društva

 

ORGANIZIRANI GRUPNI POSJETI

Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr. 

Agencije i poslovni subjekti koji nude agencijske usluge mogu ostvarati veće popuste na cijenu ulaznica temeljem potpisanog Ugovora o suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Zainteresirani upit mogu uputiti na mario@tvrdjava-kulture.hr.

STRUČNO VODSTVO

Organiziramo stručna vodstva na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. Cijena stručnog vodstva na Tvrđavi sv. Mihovila ili Tvrđavi Barone iznosi 150 HRK, dok cijena usluge stručnog vodstva za obje tvrđave iznosi 250 HRK

Za najmlađe tu su i edukativne radionice za djecu školske dobi, prema najavi i rezervaciji termina. Radionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice.

Rezervirajte Vaše termine na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 91 497 55 47.

 

PRISTUP

Tvrđava sv. Mihovila ima dva ulaza. Sjeverni (od vatrogasnog doma ili parka Ana Rukavina) i južni (od groblja sv. Ane). Mapu tvrđave možete pregledati ovdje. U slučaju da je posjet tvrđavi sv. Mihovila uključen u obilazak grada preporučujemo tvrđavu kao polazišnu točku. Tvrđava je najstariji naseljeni prostor grada pa cijelu priču o povijesti i razvoju Šibenika itekako ima smisla početi na tvrđavi. Također,  na taj način grupa se spušta niz ulice i stepenice kroz gradsku jezgru prema Katedrali i ostalim znamenitostima što obilazak grada čini mnogo jednostavnijim i manje napornim. Na taj način po završetku obilaska Šibenika gosti u pratnji vodiča na jednostavan način pješice i u kratkom vremenu mogu doći do parkiranih autobusa.

 

PRISTUP OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Pristup za osobe s invaliditetom je moguć na plato pod tvrđavom preko pristupnog puta od Vatrogasnog doma. Od platoa je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju omogućen prilaz u lift kojim se dolazi na podzemnu razinu tvrđave (tzv. info prostorije i cisterne – sjeverni dio podzemnog dijela) i na gornju razinu - pozornicu. Tvrđava sv. Mihovila je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen za osobe s invaliditetom. Sukladno navedenom, objekt tvrđave sv. Mihovila je djelomično dostupan za obilazak osobama s invaliditetom.

 

SANITARNI ČVOR

Tvrđava u svojem podzemnom dijelu za potrebe posjetitelja ima dva prostrana i suvremeno opremljena sanitarna čvora prilagođena kapacitetu tvrđave.

 

PARKING

Tvrđava sv. Mihovila nema vlastiti parking za veći broj vozila već se koriste raspoloživi gradski parking prostori u okolici Tvrđave. Najbliži parking nalazi se ispod tvrđave, sa sjeverozapadne strane, iza Vatrogasnog doma. Za potrebe grupnih posjeta Tvrđavi sv. Mihovila koristi se veliki parking na prostoru bivše tvornice TEF. Ovdje možete pronaći letak tvrtke Gradski parking d.o.o. Šibenik gdje je sve i označeno.