Klub prijatelja šibenskih tvrđava


 

Učlanite se u Klub prijatelja šibenskih tvrđava!

 

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju besplatan uzlaz na obje tvrđave i na sve događaje iz umjetničkog programa Strana B te na filmske večeri Srijedom po svijetu.

 

Od dovršetka projekta revitalizacije, uloga Tvrđave u kulturnom identitetu grada je nezaobilazna ne samo zbog činjenice da je objekt obnovljen i adekvatno prezentiran i promoviran već zbog toga što je postao mjesto vrhunskih kulturnih događaja organiziranih na ljetnoj pozornici. Spoj kulturne baštine, doživljaja urbanog šibenskog ambijenta i prirodnog okoliša uz vrijeme provedeno na kulturnoj manifestaciji na ljetnoj pozornici tvrđave nešto je što se trajno upisuje u memoriju posjetitelja i upotpunjuje iskustvo grada Šibenika kao kulturno-turističke destinacije jednako vrijedne drugim mediteranskim gradovima.

Obnovljena Tvrđava sv. Mihovila kao kulturno dobro RH je valorizirana, zaštićena i promovirana te je doprinijela povećanom interesu za zaštitu kulturne baštine i potakla obnovu ostalih tvrđava i služi kao model za revitalizaciju ostalih sličnih kulturnih dobara u županiji i ostatku RH.

Naše napore u promicanju kulturnog turizma u gradu Šibeniku i okolici opravdala je nagrada Hrvatske turističke zajednice koja je Tvrđavu sv. Mihovila proglasila Kulturnom atrakcijom godine.

Članstvom potpomažete rad Tvrđava, a prihod od Vaših članarina biti će korišten namjenski i dio iznosa iskoristiti će se za obnovu šibenske kulturne baštine. Članovi kluba izglasali su da se u 2016. godini s 50.000 kn obnovi gotički portal iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića. Budi i ti prijatelj šibenske baštine i budućnosti, učlani se u Klub prijatelja.

Sva vaša pitanja vezana za članstvo u Klubu Prijatelja i rad Tvrđava možete nam uputiti i osobno na blagajnama Tvrđava, u City Point-u šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1, Šibenik) putem e-maila: klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr, ili na broj 091 497 55 47. Učlaniti u Klub možete se na blagajnama šibenskih Tvrđava i u prostorima City Pointa ili preko sustava Croatia Ticket.

Godišnja članarina u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava

ODRASLI

50 kn

OBITELJSKA ULAZNICA

(Roditelji / skrbnici i neograničen broj djece do 18 godina)

110 kn

DJECA DO 5 GODINA, ČLANOVI ICOM-a

Slobodan ulaz