Sezone 2014/15


 

Ljetna pozornica Tvrđave sv. Mihovila sa 1077 sjedećih mjesta orijentiranih prema moru, s kojih se pruža pogled na grad Šibenik i šibenski arhipelag, otvorena je u lipnju 2014. godine.

U prve dvije sezone ova najljepša pozornica Jadrana ugostila je brojne renomirane domaće i inozemne izvođače tijekom 43 vrlo raznovrsna večernja događanja. Na Tvrđavi sv. Mihovila održani su samostalni pop i rock koncerti (The National, Nouvelle Vague, Thievery Corporation, obitlje Dedić, Massimo, Parni Valjak…), ponešto klasičniji koncerti (Maksim Mrvica, 2cellos, ŠPD Kolo…), glazbeni festivali (Superuho, Terraneo Summer Break, Deboto…), gostovali su ansambli (LADO, baletni ansambl HNK Split), slavni kuhari (festival Okusi Mediterana), a pozornica se pretvarala i u spektakularni kino prostor (Motovun Film Festival u Šibeniku). Za naše članove Kluba Prijatelja kreirali smo Stranu B, kroz koji su mogli šest puta besplatno uživati u nešto intimnijim programima ispod gledališta.

Kao prepoznatljiv spomenik kulturne baštine koji se nalazi u najužoj gradskoj jezgri svakodnevno dostupan posjetiteljima i koji promovira kulturni turizam, na Tvrđavi sv. Mihovila održavale su se i radionice, kongresi, promocije i drugi dnevni specijalni događaji.

Organizacijom različitih kulturnih, glazbenih i scenskih događanja, Tvrđava sv. Mihovila je značajno doprinijela kvaliteti destinacije grada Šibenika privukavši preko 260.000 gostiju u dvije godine. Njezini posjetitelji upijaju duh srednjovjekovnog Šibenika i njegove turbulentne prošlosti, uživaju u ljepoti panoramskog pogleda na grad i okolicu i upisuju u duhovnu memoriju nove doživljaje glazbenih i scenskih izvedbi renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika na jedinstvenoj ljetnoj pozornici.